Pyöräilijät, Nauravan Kulkurin hostelli, pyörä nojaa halkopinoa vasten

Pyöräilijät

Pyöräilijät ovat erittäin tervetulleita Nauravan Kulkurin hostelliin Hämeenlinnaan. Tarjoamme palveluita pyöräilijöille; pyörille lämpimän ja kuivan säilytystilan sisätiloissa, mahdollisuuden pyörien omatoimiseen huoltoon ym.  Tilassa on pyörätelineet joihin pyörän saa lukittua. Vierestä löytyy myös vesipiste, ämpäri ja harja jotka mahdollistavat pyörän pesun pihalla.

HUOMIO, polkupyörät on viety talviteloille lokakuun alussa. Turvallisuus on meille tärkeä ja pyörät huolletaan talven aikana. Keväällä pyörät ovat jälleen kaikkien hostellin kävijöiden käytettävissä. Ilmoitamme heti kun pyörät saapuvat hostelille. 

Hämeenlinnan pyöräilykartan (pdf) voit ladata alta:

Mikäli pyöräsi kaipaa huoltoa, on meillä sovittuna yhteistyö Parolan pyörähuollon kanssa, he toimivat Kulkurin virallisena pyörähuoltajina.

Fillariparkistamme löydät ”ensiapupakkauksen”, jolla saat tarvittaessa pyörän liikkeelle huoltoon asti.

Yhteystiedot:
Parolan pyörähuolto
info@parolanpyorahuolto.fi
050 431 5298
Takumäentie 1B, 13130 Hämeenlinna

Tässä reittikuvaus ja linkki sivustolle jossa paljon lisää infoa aiheesta ja reitistä.

Reitin teema: Hämeen Härkätien tarinaa

Reitti alkaa (noin 70 km) Letkun kylästä, jossa sijaitsevasta Letkun kyläkaupasta voi ostaa matkaeväät mukaan retkelle. Pyöräreitti kulkee koko matkan Hämeen Härkätietä pitkin. Ensimmäisenä vastaan tulee Hämeen Luontokeskus ja hieman myöhemmin Eerikkilän Urheiluopisto. Molemmat tarjoavat erilaisia palveluita aina muonituksesta majoitukseen ja ovat oivallisia paikkoja pienelle levähdystauolle. Reitti jatkaa Portaan komeissa harjumaisemissa noin kymmenen kilometriä ja pienten kylien, kuten Portaan kylän läpi.

Portaan nahkurin verstaassa voi tutustua entisaikojen nahkurin työhön, nauttia kahvilapalveluista ja vaikkapa yöpyä. Portaasta matka jatkuu Renkoon saakka useiden kauniiden hämäläisten kylien, kuten Räyskälän, Vojakkalan, Nummenkylän sekä Lietsan läpi idyllisessä maalaismaisemassa. Rengon Kuittilassa palvelee kesäaikaan Härkätien Kynttilä niminen kahvila. Rengosta Hämeenlinnaan kuljetaan rauhallista maantietä pitkin ja tietä reunustavat metsät ja satunnaisesti vastaan tulevat maatilat luovat mainion tunnelman retkeilylle. Härkätie päättyy Hämeen linnan porttien edustalle.

Hyvä tietää

Reitti on merkitty koko matkan varrelta isoilla ruskeilla Hämeen Härkätiekylteillä, joita on sijoitettu aina risteyksiin, joten reittiä on helppo seurata. Mukaan kannattaa varata säänmukainen vaatetus, taukotakki, sekä evästä ja juotavaa pitkien siirtymien takia. Reitillä on jonkin verran palveluita, mutta sesongin ulkopuolella ne palvelevat harvakseltaan tai vain tilauksesta. Reitti on osittain valaistu, mutta mukaan kannattaa varata joko otsavalo, tai pyörään kiinnitettävä lamppu, jos aikoo pyöräillä myöhään. Reitti on vain pieni osa koko Härkätien kokonaisuutta, joten sitä on helppo jatkaa pidemmällekin halutessaan, aina rannikolle Turkuun asti. Reitin voi aloittaa hyvin myös Hämeenlinnasta. Matka on melko pitkä ja palveluiden vähyyden takia matkaan kannattaa ottaa myös pyörän kumin paikkaamiseen tarvittavat välineet sekä pumppu. Myös huomiovaatetus ja heijastimet on suositeltavaa olla päällä, etenkin illan hämärtyessä. Huomioitavaa on, että Härkätie on osittain suhteellisen kapea maantie, jossa ei ole erillistä kevyenliikenteen väylää. Joitakin välimatkoja Hämeenlinnan ja Letkun kylän välillä:

Hämeenlinna – Renko 20 km
Renko – Porras 36 km
Porras – Letkun kylä 13 km

Vaativuus

Reitti on pitkä (noin 70 km) mutta hyvällä pyörällä matka sujuu vaivattomasti. Reitin pohja on joko hiekkatietä tai asvalttia, joten liikkuminen on helppoa. Hiekkatien osuudet saattavat olla paikoitellen kuoppaisia. Liikenne on pienemmillä teillä hiljaista, joten ajaminen on mukavaa ja turvallista.

Reitin alkuun

Reitti alkaa Letkun kylästä, joka sijaitsee valtatie 2 varrella. Valtatieltä on viitoitus Letkun kylälle Härkätietä pitkin (tie numero 2824). Reitin voi aloittaa myös Hämeenlinnasta linnan pihalta.

LÄHTÖ- JA PÄÄTEPISTE: Letkun kylä 60.698769, 23.721516, Hämeen linna 61.002301, 24.460350
REITIN MERKINTÄ: Reitti on merkitty isoilla ruskeilla Hämeen Härkätien kylteillä.
REITIN SOPIVUUS: Reitti soveltuu kokeneemmille pyöräilijöille. Reitti on asvalttia sekä osittain hiekkatietä. Erillistä kevyenliikenteen väylää ei ole.

Lue lisää

Kanadassa määrätään reseptejä taidenäyttelyihin ja Japanissa luontoon – kuinka hyvin voikaan virkistää taidepyöräily, jossa pyöräillään myös luonnon helmassa erilaisia taideteoksia katsellen. Hämeenlinnan taidepyöräilykierroksen on suunnitellut Tawast Cycling Club, joka on ohjannut myös kaksi taidepyöräilyretkeä. Tässä blogissa esittelemme lyhennetyn reitin alkuperäisestä taidepyöräilystä, osa alkuperäisestä reitistä on erotettu omaksi taidekävelykseen. Reitti yhdistelee tunnettujen ja tulevien taiteilijoiden tunnettuja ja tuntemattomia teoksia Keinusaaressa, Kantolassa, Visamäessä ja Keinusaaressa.

Taidepyöräily yhdistelee taidetta ja luontoa, raikasta ilmaa – kiireetöntä etenemistä. Reitti lähtee ja päätyy rautatieasemalle, joten voit tulla kauempaakin junan kyydissä kiertämään Hämeenlinnan taideteoksia.

Lue lisää

Hämeenlinna on hieman yli 67000 asukkaan kaupunki Kanta-Hämeen maakunnassa. Kaupungin alueella ja sen läheisyydessä löytyy paljon nopeita maastopyöräilyreittejä upeissa harju- ja järvimaisemissa. Osa reiteistä alkaa jopa Hämeenlinnan keskustan läheisyydestä.
Näin tämäkin Ahvenisto-Kalpalinna -maastopyöräilyreitti (35km) alkaa noin 5 kilometrin päästä keskustasta. Autolla pääsee tänne vain 10 minuutissa. Reitin alkupisteellä löytyy pieni parkkipaikka, johon voi tarvittaessa jättää auton mtb-lenkin ajaksi. Reitti alkaa osoitteessa Hämeen Härkätie 7, 13130 Hämeenlinna.

Lue lisää

Kalpalinna on ympärivuotinen hiihto- ja pyöräilykeskus Hämeessä Janakkalan Turengissa, 12km Kulkurilta

Bike Parkista löytyy reittejä kaiken tasoisille kuskeille:

Kalpalinna Bike Park tarjoaa ohjausta ja helppoja reittejä aloittelijoille sekä vauhdikkaita reittejä kokeneille enduro- ja alamäkipyöräilijöille. Bike Parkissa sinua palvellaan ja opastetaan myös hisseillä.

Kalpalinnassa on tällä hetkellä 18 reittiä ja kaudella 2021 Bike Parkkia rakennetaan ja uudistetaan jälleen. Reitit ovat merkittyjä vaikeusasteesta alkaen sinisestä ja päättyen mustaan.

Bike Parkissa on POMA -hissit. Hisseillä on aina työntekijät auttamassa. 

Omat varusteet eivät ole pakollisia, voit vuokrata sekä suojat että pyörän

Palveluvalikoimasta löytyvät: vuokraamokahvilacaravan-alue, sauna sekä pyörän pesupiste.  Huomioithan, että pyöriä ja vuokravarusteita on rajallinen määrä per koko, ja sitovat varaukset on siksi aina hyvä tehdä ajoissa puhelimitse: 050 322 6122 tai sähköpostitse: info@kalpalinna.fi

Tarjolla on myös räätälöityjä aktiviteettipaketteja ryhmille sekä monipuolista ja ohjattua maasto- ja hissipyöräilyä eri taitotasoille.

Lue lisää

Muista että voit kätevästi tilata ruokaostoksesi K-Market Visamäestä suoraan huoneeseen toimitettuna. Muista mainita tilauksessa huoneesi nimi.
Vieritä ylös